Schakelen en converteren van videobronnen in theater

In samenwerking met Intronics zijn er in de theaters van het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid universele seamless switches van tvONE geïnstalleerd. Dankzij deze switches kunnen medewerkers van het instituut voor Beeld en Geluid makkelijk schakelen tussen verschillende videoformaten van meerdere bronnen. Medewerkers kunnen de functionaliteiten van de switch op meerdere manieren beheren: via de frontpaneelknoppen of via het volledig geïntegreerde touch paneel.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling AV .
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging: probleemloos beelden van verschillende bronnen en formaten tonen

Beeld en Geluid beschikt over twee theaterzalen die gebruikt worden voor filmvoorstellingen, school-, studenten- en bedrijfsevenementen en presentaties. De aanwezige professionele technische faciliteiten in deze zalen maken het mogelijk kwalitatief hoogstaande evenementen neer te zetten. Toch verliepen deze evenementen, vanwege problemen met de aanwezige switches, niet altijd vlekkeloos. De oude switch was niet compatible met de grote hoeveelheid van verschillende bronnen. Daarnaast was er behoefte aan eenvoudige bediening via touchscreens.

Jeroen Korsse (Coordinator Media Experience bij Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid) ging op zoek naar de gewenste oplossing en die vond hij, mede dankzij het ingebouwde touch paneel, bij tvONE.

Oplossing: schakelen tussen videoformaten met tvONE's universele seamless switcher

“Naar aanleiding van een telefonisch gesprek werd Jeroen uitgenodigd bij Intronics in Barneveld. In ons AV-Lab hebben wij Jeroen een demo gegeven van de mogelijkheden van de tvOne seamless switcher C2-8210. Tijdens deze demo hebben we laten zien hoe deze switch zou functioneren in de theaterzalen van Beeld en Geluid. De goede uitleg en technische mogelijkheden in het AV-lab hebben een grote rol gespeeld in de keuze van Jeroen. “ legt Thomas Rouw (Business Development Manager bij Intronics) uit.

Jeroen Korsse licht zijn keuze verder toe: “Met deze universele seamless switch kan ik schakelen en converteren tussen meerdere analoge en digitale videoformaten. Het systeem beschikt over acht DVI-U input modules, twee DVI-U output modules en drie 3G/HD/ SD-SDI input en output modules. Met behulp van deze modules kan ik werken met alle door ons gebruikte videoformaten. De mogelijkheid om de DVI-U inputs te selecteren voor vrijwel iedere PC of HDTV resolutie is doorslaggevend geweest in mijn keuze voor de C2-8210 van tvONE. Dit omdat degene die een presentatie geeft of event organiseert vrijwel altijd een eigen device met een afwijkende resolutie meeneemt. Met de switch van tvONE is dit geen probleem meer.”  

Resultaat: De tvONE switch toont beelden met één druk op de knop

De tvONE switch heeft een 19 inch 1HE rack formaat en is geïnstalleerd in de regiekamers van de twee zalen. Gebruikers kunnen de functionaliteiten van de switch op meerdere manieren beheren: via de frontpaneelknoppen of via het reeds aanwezige, volledig geïntegreerde, touch paneel. Met één druk op de knop start de presentatie of wordt een video afgespeeld.

De tvONE switch is halverwege 2016 geïnstalleerd, sindsdien lopen presentaties en events vlekkeloos. Op de dagen dat er geen events gepland staan, wordt eigen beeldmateriaal afgespeeld voor de bezoekers van het instituut. "Het systeem is dankzij de nieuwe switch zo stabiel dat we besloten hebben een werkinstructie te maken voor alle medewerkers, zodat iedereen het systeem kan opstarten op de dagen dat er geen events gepland staat. Zo creëren we intern meer flexibiliteit.”, sluit Jeroen Korsse af. 

Over tvONE

tvONE is specialist in videoprocessing en expert op het gebied van audio/video signaal distributie en conversie. tvONE richt zich op de professionele gebruikers van videotoepassingen. 

AV oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het Audio/Video team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende AV-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden