Professionele AV oplossingen

Professionele AV oplossingen

Professionele AV oplossingen worden onder andere toegepast bij theater, events, vergaderruimtes en musea. Een verhaal of boodschap overbrengen die goed te zien, te lezen en te verstaan is? Voor iedere boodschap hebben wij een geschikte professionele AV oplossing.
Intronics adviseert en ondersteunt de professionele aanbieders en gebruikers van professionele AV oplossingen. Samen inventariseren we de wensen, maken een proof of concept en wordt door de professionele system integrator bij de eindklant geïnstalleerd.

Onze professionele AV oplossingen

U kunt bij ons terecht voor verschillende professionele AV oplossingen.

Contact AV afdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze AV afdeling.

Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op

IPTV

IPTV (Internet Protocol Television) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het Internet Protocol mogelijk maken. Deze technologie biedt de mogelijkheid om een bestaand IP netwerk te gebruiken voor het distribueren van tv en radiozenders, video’s, digital signage en internet content.

Een IPTV systeem is geschikt voor het verspreiden van (live) televisiebeelden en video on demand binnen o.a. stadions, zorgcentra, hotels en zelfs schepen. Maar ook voor educatieve toepassingen of presentaties binnen een bedrijf waar meerdere kijkers via het netwerk mee kijken.

Digital signage over IP

Digital Signage is overal. In winkels, bedrijven, restaurants en openbare ruimtes trekken boodschappen op schermen uw aandacht. Digital Signage staat voor de verspreiding van informatie, advertenties en alerts gericht op een bepaald publiek, op een specifieke locatie via beeldschermen. Naast de traditionele Digital Signage oplossingen kunt u bij Intronics ook terecht voor Digital Signage over IP oplossingen. Eén van de grootste voordelen van een IP gebaseerde oplossing is de mogelijkheid om overal ter wereld te kunnen werken. Naast het feit dat het centraal beheerd kan worden, kunnen ook de ontvangers zich overal bevinden.

AV presentatieoplossingen voor vergaderen en presenteren

Intronics levert AV presentatieoplossingen voor het vergaderen en presenteren. Het kan om een kleine eenvoudige vergaderruimte of een grote conference room gaan. Vergaderruimtes worden ingericht met vergader- en presentatiesystemen. Alle apparatuur wordt geïntegreerd in één makkelijk te bedienen presentatiesysteem.

Op afstand vergaderen en presenteren? Dat kan! Onze oplossingen zijn voorzien van USB-hubs voor het aansluiten van randapparatuur. U kunt hierop bijvoorbeeld een host- pc of -laptop aansluiten en alle benodigde USB randapparatuur voor videoconferenties. Denk hierbij aan een camera, microfoon en luidspreker(s).

Streaming en recording

Streamen en direct opnames maken, colleges en evenementen op afstand bijwonen. Stream gelijktijdig naar meerdere platforms zoals Facebook, YouTube, Amazon Web Services. Een back-up van de streams? Maak een opname op een USB-stick  van de livestream die beschikbaar zodra de stream is afgesloten. Voeg LiveScript aan de stream toe en maak evenementen nog toegankelijker dankzij een realtime spraak-naar-tekstconversie. De LiveScript is een transcriptie-apparaat dat wordt aangedreven door geavanceerde spraakherkenningstechnologie.

Switching en splitting

Meerdere schermen op hetzelfde beeld weergeven? Of met tussenpozen verschillende bronnen weergegeven?  Of op één plek meerdere computers  beheren? Kies dan voor onze switching en splitting oplossingen. Op een switch worden meerdere bronnen aangesloten, één van de videosignalen wordt vervolgens getoond op een enkel scherm. Het is eenvoudig om tussen de aangesloten bronnen te schakelen. Een splitter verdeelt een enkel videosignaal naar meerdere schermen. De bron wordt aangesloten op een splitter en deze dupliceert het signaal naar verschillende gelijke uitgangen.

Video Conversie

Video conversie is het omzetten van een inkomend videosignaal naar een ander type uitgaand videosignaal. Dit is bijvoorbeeld handig voor het delen van een laptop beeldscherm op een andere scherm als de standaardaansluiting op uw laptop dit niet mogelijk maakt. Voorbeelden zijn het omzetten van een analoog signaal naar digitaal. Of het omzetten van een DVI signaal naar een HDMI signaal.

Extensie

De afstand tussen een Audio/Video bron en een beeldscherm kan te groot zijn om met bekabeling te overbruggen. Zo geldt in het algemeen voor HDMI of DVI ongeveer een maximale lengte van 5 meter. Daarnaast zijn de kabels in veel gevallen relatief dik, stug en hebben grote connectoren. Dit maakt het verwerken lastig. Een extenderset biedt hiervoor de oplossing.

AV oplossingen worden getest in eigen AV-testlab

Het team Audio/Video richt zich op de professionele audio/video en de command en control (KVM) markt. Door jarenlange ervaring in de professionele AV en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. Wij kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende oplossingen voor control rooms. Deze oplossingen worden getest in een eigen compleet ingericht AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en aftersalessupport zoals:
  • Testen van producten
  • Bouwen van Proof of Concept
  • Research & Development
  • Beta testing van uw oplossing
  • Uitbouwen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden