Power over Ethernet

PoE stroom en data over ethernet

Power over Ethernet (PoE) is een techniek voor bekabelde local area netweken (LANs) die het mogelijk maakt stroom over te brengen via data kabels. Hierdoor is het mogelijk om apparaten te voeden zonder dat deze via een stroomkabel verbonden worden aan het lichtnet.

PoE is ooit ontwikkeld om apparaten als WiFi accesspoints en IP telefoons te voeden. Het maakt accesspoints eenvoudig en flexibeler in gebruik, vooral in plafonds. Zowel stroom als datasignaal worden vanaf het voedende apparaat tot het ontvangende apparaat over de kabel verstuurd zonder elkaar te verstoren. 

Verkoopafdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op

PoE (Type 1) voor apparatuur met een laag verbruik

PoE gebruikt twee aderparen om apparatuur met een laag verbruik van stroom te voorzien. Gebaseerd op de IEEE 802.3af-2003 standaard wordt iedere poort tot 15.4W van DC voeding voorzien, waarvan maximaal 12.95W overblijft voor ieder apparaat. PoE wordt gebruikt voor apparaten als VoIP telefoons, sensoren, eenvoudige WiFi accesspoints en beveiligingscamera’s die niet bewegen (pan, tilt of zoom). 

PoE+ (Type 2) voor apparatuur met een hoger verbruik

Apparaten met een hoger verbruik maken gebruik van PoE+ standaard, de IEEE 802.3at-2009. Het is backwards compatible, wat inhoudt dat het ook werkt met apparaten die PoE ondersteunen. Iedere poort wordt van maximaal 30W DC voeding voorzien, waarvan maximaal 25.5W overblijft voor ieder apparaat. PoE+ wordt gebruikt voor geavanceerde WiFi accespoints, complexere beveiligingscamera’s die ook bewegen (pan, tilt of zoom), LCS displays, biometrische sensoren en tablets.

PoE++ (Type 3 en 4) voor apparaten met het hoogste verbruik

Op moment van deze publicatie (2018) zijn PoE++ type 3 en 4 in ontwikkeling, beiden vallen onder de IEEE 802.3bt standaard. Type 3 levert 60W per poort en type 4 90-100W per poort. PoE++ maakt de weg vrij voor andere toepassingen en apparaten zoals het opladen van laptops of het voeden van tv’s of videoconferencesystemen.  

Onze professionals staan voor u klaar

Onze professionals staan klaar om u te helpen. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp bij het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden