KVM op afstand met toegang tot apparatuur op schepen

Naarmate schepen meer geautomatiseerd raken en de hoeveelheid gespecialiseerde computerapparatuur aan boord toeneemt, is het essentieel dat de systemen op de schepen correct werken. Het gebruik van toetsenbord, video, muis en (KVM) extenders maakt het schakelen, uitbreiden en converteren van verschillende computersignalen (maar ook van DVI, HDMI, digitale audio en USB) mogelijk. Apparatuur voor boordcomputers vereist meer zorg en beheer dan vergelijkbare shorebased systemen. De omstandigheden aan boord zijn veel uitdagender, denk aan extreme temperaturen, grotere luchtvochtig-heid en krappe opslagomstandigheden. Bovendien moet de hardware tegen constante trillingen en bewegingen bestendig zijn. Deze hardware mag niet uitvallen of het moet in ieder geval redundant uitgevoerd zijn. Mogelijke reserveonderdelen worden in de meeste gevallen niet snel geleverd, want vaak kunnen ze alleen worden opgehaald bij aankomst in de volgende haven. Op het vaste land worden computers vaak geplaatst in een centrale ruimte waarin ze worden beheerd en onderhouden in een veilige, klimaat gestuurde omgeving. Voor schepen geldt hetzelfde. 

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling KVM.

Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
DOWNLOAD CASE STUDY

Behoefte aan KVM-extenders 

Op grote schepen kunnen de gebruikers en beheerders van de computer hardware niet altijd fysiek bij de hardware aanwezig zijn. Dit kan voor connectiviteit problemen zorgen: gebruikers moeten apparaten in realtime kunnen aansturen. Dit wordt eenvoudig gerealiseerd door gebruik te maken van toetsenbord, video, muis (KVM) extenders.
KVM extenders verbinden het bedieningsscherm met de aangesloten computers zonder de verbinding te beïnvloeden. De extensie afstand is 140 meter met een koperen kabel en enkele kilometers met glasvezelbekabeling. De kwaliteit van het signaal gaat niet ten koste van de afstand.

KVM matrix switches

De volgende stap in het KVM proces is het toevoegen van een KVM-matrix switch. Door alle broncomputers aan te sluiten op de input poorten van de matrixswitch en alle gebruikers op de output poorten, is het mogelijk om het systeem zo in te delen dat elke operator vanaf elke locatie toegang heeft tot elke computer. 

Dit heeft verschillende voordelen

  • Toegang tot meerdere computers - individuele gebruikers kunnen kiezen welke computer ze op welk moment willen gebruiken. Hierdoor kunnen ze door de directe verbinding van hun werkstation naar een van de computers aan boord snel schakelen. Ze kunnen ook op verschillende computerschermen tegelijkertijd werken, met behulp van een enkel toetsenbord en muis, door simpelweg met de muis over de schermen te bewegen;
  • Toegang vanaf elk werkstation of bureau - operators zijn niet langer gebonden aan hun eigen werkplek of bureau en hebben vanaf elke locatie toegang tot elke computer.
  • Delen van bronnen - huidige hightechsystemen vereisen dure hardware en software, maar worden zelden gebruikt. Het is daarom nuttig om toegang tot deze systemen aan meerdere gebruikers te verlenen, zodat ze toegang tot verschillende applicaties hebben, waar en wanneer dat nodig is. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren in de kosten en de nodige hardware.

Toepassingsgebieden

Schepen hebben met verschillende eisen te maken als het gaat om opslag van gevoelige machines en apparatuur gegevens.

Onderzoek- en geofysische survey-schepen

KVM-extenders en -switches bieden essentiële koppelingen en verbindingsflexibiliteit, zodat onderzoekers de zeebodem met gemak kunnen analyseren vanuit individuele werkstations.

Cruiseschepen

Bemanning die op massale cruiseschepen werkt, heeft snel en gemakkelijk toegang tot informatie nodig, ongeacht waar ze zich bevinden. Met IHSE KVM-matrix switches kunnen bemanningsleden verbinding maken met de computers die hen informatie verschaffen vanaf een handig werkstation, waardoor de operationele status en veiligheid van het vaartuig in stand worden gehouden.

Super jachten

IHSE KVM-systemen worden gebruikt op geïntegreerde bruggen op superjachten. Ongeëvenaarde focus op de brug is uiterst belangrijk en KVM-extenders helpen door de lawaaierige en afleidende computerapparatuur te verwijderen en tegelijkertijd duidelijke en nauwkeurige informatie voor de werknemers op de brug te behouden.

Olie platform

Alle computers die worden gebruikt voor het beheren en bewaken van de status en prestaties van het voertuig (inclusief systemen voor gaswaarschuwing, brandalarmen, camera's en procesbesturing) liggen nu in milieuvriendelijke computerkamers die ver van de operators liggen. Zo kunnen de operators ononderbroken werken en ze hebben onmiddellijke toegang tot gegevens en alarmen.

Maritieme controle

HetVessel Tracking Center van Hong Kong Harbor is een van de meest geavanceerde systemen ter wereld en verantwoordelijk voor het veilig vervoeren van meer dan 200.000 schepen die zich door Victoria Harbour verplaatsen. De IHSE KVM-extenders en switches zorgen ervoor dat 4K UHD-video-informatie exact wordt weergegeven zoals geproduceerd door de computers, zodat operators in de verkeerstoren geen essentiële informatie missen die schepen en levens op zee in gevaar kan brengen. 

Toegang vanaf elk maritiem apparaat


IHSE Draco tera KVM-switches verbinden, op afstand en vanaf elk werkstation, operators en technici met essentiële systemen. Dit zorgt voor meer flexibiliteit, verhoogde efficiëntie en verbetering van de systeembeveiliging en betrouwbaarheid. De Draco tera serie biedt van 8 tot 576 poorten met een combinatie van koperen glasvezelkabels. Zo verbindt u alle soorten digitale video tot een resolutie van 4K UHD en kunt u ondertussen schakelen tussen USB 2.0 en USB 3.0, zonder transmissie verlies.
Directe connectiviteit en uitgebreide configuratie- en redundantieopties zijn tevens mogelijk. Draco tera verbindt en schakelt gebruikers direct naar externe CPU's en servers.KVM oplossingen worden getest in ons eigen KVM-testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden