KVM control room werkplekken alarmcentrale

System integrator Inter Visual Systems heeft in samenwerking met Intronics 11 werkplekken van het Securitas Operations Center voorzien van KVM control room oplossingen. Het aantal werkplekken is uitgebreid en met één muis en één toetsenbord is een efficiëntere alarmafhandeling gerealiseerd.

Case study

Wilt u meer informatie over deze case study? Neem dan contact op met onze afdeling KVM.
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
DOWNLOAD CASE STUDY

Uitdaging: Het Securitas Operations Center uitbreiden en tegelijk efficiënter werken

Het Securitas Operations Center bestaat uit: een Control room, het Video Monitoring Center, de High Security Room en het Dispatch Center. Alle alarmmeldingen van zowel zakelijke als particuliere klanten komen bij het Operations Center binnen. Tijdens de verbouwing van het Securitas Operations Center ontstond de behoefte om de werkplekken te optimaliseren.

De twee belangrijkste redenen waren: de groeiende klantenkring goed van dienst te zijn en om efficiënter te werken. Het Securitas Operations Center is de kern van de totale dienstverlening. De waarde van het center moest terugkomen in de uitstraling en inrichting van de nieuwe alarmcentrale. 

Oplossing: bediening met één toetsenbord en één muis

Om een passende oplossing voor Securitas te vinden heeft Inter Visual Systems een aantal bezoeken aan Intronics gebracht. Bart Groot, Account Manager bij Inter Visual Systems vertelt: “Aan de hand van onze wensen heeft Intronics verschillende oplossingen die de efficiency verhogen en kosten besparen met ons doorgenomen.

De keuze is gevallen op de Draco U-Switch van het KVM merk IHSE omdat de bronsystemen met enkel één toetsenbord en muis worden bediend. De IHSE Draco U-Switch schakelt de muis automatisch tussen bronnen. Hierdoor worden alle applicaties en binnenkomende camerastreams efficiënt beheerd. Met hot-key combinaties schakelen operators eenvoudig tussen verschillende systemen.” 

Resultaat: vier programma’s op één monitor in 4K UHD kwaliteit

Per werkplek zijn er twee 43 inch monitoren met 4K UDH resolutie geplaatst. Zo kunnen operators per scherm 4 programma’s bekijken, zonder hinderlijke randen tussen de programma’s.

Wouter Claessens, Projectmanager bij Securitas licht toe: “Het werken met deze nieuwe techniek wordt als prettig ervaren en biedt een meerwaarde voor de operator. Onze uiteindelijke wens is om alle werkplekken uit te rusten met deze techniek.” 

Over Securitas

De Securitas alarmcentrale staat in de top 3 van grootste PAC’s in Nederland, richt zich op 4 segmenten; de Controlroom, het Video Monitoring Center, de High Security Room en het Dispatch Center. Vanuit de Controlroom worden alarmsystemen gemonitord, alarmmeldingen verwerkt en via beeldverbinding geverifieerd. Op het Video Monitoring Center wordt actieve videodienstverlening uitgevoerd. Op basis van vastgestelde protocollen kan de alarmcentrale op afstand door de camera gegenereerde alarmmeldingen verifiëren en toezicht houden bij calamiteiten. De High Security Room monitort high risk woningen, panden, objecten, auto’s en personen. Elke klant op de High Security Room heeft specifieke beveiligingsbehoeften. Naast de hoge prioriteit die voor de alarmmeldingen bij deze abonnementen geldt, wordt elk opvolgingsprotocol in samenspraak met de klant opgesteld. Vanuit het Dispatch Center worden de mobiele surveillanten aangestuurd. Naast deze aansturing bewaken zij ook de veiligheid van de surveillanten en de guards op locatie.

KVM oplossingen worden getest in ons eigen KVM-testlab

Het KVM  team richt zich op de professionele audio/video en commando en controle (KVM) markt. Door de jarenlange ervaring in de professionele AV- en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. We kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende KVM-oplossingen. Deze oplossingen worden getest in ons eigen volledig uitgeruste KVM-testlab.

Het KVM-testlab wordt gebruikt voor pre- en after-sales ondersteuning zoals:
  • Het testen van producten
  • Proof of Concept
  • Onderzoek & Ontwikkeling
  • Bètatesten van uw oplossing
  • Het ontwikkelen van centrale kennis

Onze KVM professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
NEEM CONTACT OP
Aan het laden
Aan het laden