IPTV

IPTV voor bedrijven, zorginstellingen en evenementen

IPTV (Internet Protocol Television) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het Internet Protocol mogelijk maken. Deze technologie geeft u de mogelijkheid om een bestaand IP netwerk te gebruiken voor het distribueren van tv en radiozenders, video’s, digital signage en internet content.

AV afdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze AV afdeling.
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op

Waarom IPTV?

De kracht van het Exterity IPTV systeem is de schaalbaarheid; op elk punt in het netwerk kan IPTV service worden verleend in een hoge kwaliteit. Een centraal onderdeel van Exterity’s complete IPTV platform is de AvediaServer. Met deze server kunt u het IPTV systeem beheren, configureren en aansturen. De content , beschikbaar op de AvediaServer, kunt u volledig in uw huisstijl vormgeven. Daarnaast is het IPTV systeem zeer flexibel; u kunt televisie kijken op een (smart) tv, PC, smartphone of tablet. Ook beschikt het IPTV systeem over interactieve functies zoals video on demand, uitzending gemist en begin gemist (opnieuw starten van een tv programma als het begin gemist is). 

Wat heeft u nodig voor IPTV?

Een bron voor een IPTV systeem kan een provider, satelliet headend, PC, DVD- speler of camera zijn. Is uw bron een satellietschotel? Dan wordt een gateway ingezet voor het omzetten van een DVB signaal naar IP; bij een bron zoals een PC, mediaspeler of camera converteert een encorder het signaal naar IP.

Daarnaast heeft u een distributienetwerk nodig. Meestal is dit een bestaand computernetwerk met UTP-bekabeling of een draadloos netwerk (WiFi, in combinatie met een router).

Ten slotte kiest u het apparaat vanwaar u het gedistribueerde signaal bekijkt. Dit kunnen mobiele apparaten zijn, maar ook een pc of een (smart) tv. Intronics adviseert u graag. Door de jarenlange ervaring en in de hechte samenwerking met Exterity kunnen we altijd de juiste oplossing voor u aandragen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van IPTV?

 • Kosteneffectief: IPTV kan gebruik maken van een bestaand netwerk
 • Flexibel en schaalbaar door modulaire opbouw
 • Interactieve functies: video on demand, uitzending gemist en time shifting
 • Snel te implementeren en uit te breiden
 • IPTV multicast: bespaart op bandbreedte door elk kanaal éénmaal te streamen (onafhankelijk van het aantal kijkers)
 • Betere beveiliging: bepaalde zenders of video’s kunnen (tijdelijk) worden geblokkeerd
 • Ruime controle en beheermogelijkheden
 • Stream content buiten een bedraad netwerk: tv kijken via een tablet of smartphone

Onze cases

IPTV - 
ENDEMOL 
Meer info
IPTV - 
STADION PSV 
Meer info
IPTV - 
ST-BARBARA 
Meer info
IPTV - 
JAN DE NUL 
Meer info

KVM Control room oplossingen worden getest in ons eigen AV-testlab

Het team Audio/Video richt zich op de professionele audio/video en de command en control (KVM) markt. Door jarenlange ervaring in de professionele AV en KVM-wereld denkt Intronics in oplossingen, niet in producten. Wij kennen de markt, geven onafhankelijk advies, leveren verschillende oplossingen voor control rooms. Deze oplossingen worden getest in een eigen compleet ingericht AV-testlab.

Het AV-testlab wordt gebruikt voor pre- en aftersalessupport zoals:
 • Testen van producten
 • Bouwen van Proof of Concept
 • Research & Development
 • Beta testing van uw oplossing
 • Uitbouwen van centrale kennis

Onze AV professionals staan voor u klaar

Wij staan in direct contact met onze fabrikanten. Laat ons weten als u behoefte heeft aan extra informatie of hulp tijdens het kiezen van een passende oplossing.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op:
Tel.nr.: +32 (0)14/220 334
E-mail: sales@intronics.be 
Neem contact op
Aan het laden
Aan het laden