Fiber to the Office

Fiber to the office: toekomstbestendig, energie-efficiënt en duurzaam

Fiber To The Office (FTTO) is een standaard bekabelingsconcept dat door MICROSENS is ontwikkeld voor moderne netwerkomgevingen. De intelligente combinatie van glasvezel uplink en koper poorten maakt het mogelijk om de technische voordelen van glasvezel te benutten voor vloerbekabeling. Fiber to the office is toekomstbestendig, energie-efficient en duurzaam. Graag leggen we uit wat de voordelen van Fiber To The Office zijn.

Verkoopafdeling

Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling.
t.  +32 (0)14 220 334
m. sales@intronics.be
Neem contact op

Fiber To The Office vs Structured Cabling Network (SCN)

In tegenstelling tot het huidige structured cabling network (SCN) biedt FTTO toekomstbestendige glasvezelkabels voor horizontale en verticale bekabeling. FTTO biedt een kosteneffectieve en flexibele netwerkinfrastructuur die zich in enkele jaren terugverdient!

Fiber to the office (FTTO):
 • Bijna geen lengtebeperkingen (Enkele duizenden meters voor single mode vezels)
 • Geen actieve apparatuur nodig voor signaalconditionering binnen het netwerk
 • Neemt weinig ruimte in beslag, open voor commercieel gebruik
 • Kabelvolume wordt verminderd met 75 procent, verminderde brandbelasting, hoge weerstand tegen elektromagnetische interferentie
 • Geen extra kosten voor klimatiseren, ononderbroken stroomvoorziening en toegangscontrole
 • Hoge bandbreedte per gebruiker. Slechts vier gebruikers per FTTO Switch delen één Gigabit-link
 • In geval van een technologische verandering hoeft de vloerbekabeling niet te worden vernieuwd.
 • -Integratie van POE, Power-over-Ethernet (+) via de MICROSENS Micro Switch

Gestructureerd bekabelingsnetwerk (SCN)

 • Beperkte lengtes (max. 100 m)
 • Er zijn veel netwerkkasten voor kabelconsolidatie nodig (soms meer dan 100 per verdieping), waardoor kostbare commerciële ruimte verloren gaat.
 • Dikke kabelgoten met een hoge brandbelasting en gevoeligheid voor EMI (elektromagnetische interferentie) kunnen een negatieve invloed hebben op de algehele betrouwbaarheid van het netwerk.
 • Hoge vraag naar netwerk hardware die leidt tot lage energie-efficiëntie, hoge kosten voor koeling, onderhoud en stroomvoorziening.
 • Beperkte gemiddelde bandbreedte per gebruiker. Een Gigabit-link wordt gedeeld door maximaal 24/48 gebruikers.
 • Verandering van de technologie vereist een volledig nieuwe horizontale bekabeling

Micro Switches van MICROSENS

Of het nu gaat om een kantoortoepassing, IP-telefonie, IP-beveiligingstechnologie, technologie voor gebouwen of toepassingen in Smart Building - Micro Switches van MICROSENS biedt gebruikers de prestaties, veiligheid en duurzaamheid die nodig is in toekomstige,veilige, gedecentraliseerde datanetwerken.

Voordelen Micro Switches van MICROSENS:


1. Gigabit koperen poort (4x)
Vier krachtige 10/100/1000 Mbps aansluitingen voor PC, IP-telefoon, printer of ander apparatuur die IP ondersteunt, optioneel met PoE+.
2. Gigabit uplink-aansluitingen
Eén, of optioneel twee, Gigabit uplink poorten voor maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het netwerk, twee SFP slots voor glasvezelnetwerken of één SFP slot voor glasvezel en één RJ-45 verbinding voor koper datalijnen.
3. Aansluiting voor stroomvoorziening
Voeding naar keuze met 230 VAC of optionele DC-versie voor externe DC-voedingen. Optionele PoE/PoE+ versie met 48 VDC-ingang.
4. Earthing terminal
Aardklem.

5. Expansion port
Seriële RS-232-consoleaansluiting voor optionele accessoires, ook configureerbaar als RS-232 device server.
6. Led-display
Overzichtelijke weergave van de volgende functies: bedrijfsklaar, linkstatus, data activity, PoE-status, boot- of resetproces.
7. Reset en systeemtoets
Reset-toets voor het resetten van de schakelaar of voor het laden van de laatst opgeslagen configuratie (directe hardware-functie). Systeemtoets om de IP-configuratie via het beheer te selecteren of om de fabrieksinstellingen te herstellen.
8. Labelveld
Afneembaar labelveld, speciaal geïntegreerd in het deksel van het apparaat en dus beschermd tegen oppervlaktereiniging.
9. Micro SD-kaartsleuf
De firmware en configuratiegegevens kunnen worden opgeslagen op de micro SD-kaart. In het geval van vervanging zorgt dit voor een zo kort mogelijke hersteltijd.
10. Gigabit-downlink-poort
10/100/1000 Base-T aansluiting naar een centrale netwerkswitch over koperen leidingen of voor cascadering naar een andere Micro Switch.
Aan het laden
Aan het laden